Prudential Sokong Israel Yahudi Zionis ?

in


Suatu ketika, ketika saya ingin mengambil polisi PrudentialBSN Takaful, saya diberikan 2 gambar berikut:
 




Sekiranya betul, so saya tak boleh ambil polisi PruBSN Takaful. Ia perlu diboikot.

Sekiranya….  ?

Hati terdetik untuk mengkaji tentang Prudential. Rupa-rupanya ada 2 syarikat besar berbeza yang menggunakan nama Prudential.


Fakta 1


Prudential plc.


PAMB (Prudential Assurance Malaysia Berhad) is an indirect wholly owned subsidiary of UK-based Prudential plc. Established in London in 1848, Prudential plc is incorporated in England and Wales, and its affiliated companies constitute one of the world's leading financial services groups. It provides insurance and financial services through its subsidiaries and affiliates throughout the world. Prudential plc has been in existence for 165 years, and has £405 billion in assets under management as at 31 December 2012.  

Prudential plc is not affiliated in any manner with Prudential Financial, Inc, a company whose principal place of business is in the United States of America.”

In the US, we own Jackson National Life, one of the largest life insurance companies in the US, providing retirement savings and income solutions to approximately 4 million customers. Jackson is also one of the top two providers of variable annuities in the US.”


Prudential Financial, Inc




Rasa macam fakta dah ni, mungkin ada udang di sebalik mee ?  ^_^’


Fakta 2

PAMB (Prudential Assurance Malaysia Berhad) is an indirect wholly owned subsidiary of UK-based Prudential plc.”

Di UK, ada satu organisasi khas Innovative Minds (website) yang mengkaji syarikat-syarikat yang menyokong penindasan umat Islam di Palestin. 








Dalam pengamatan, syarikat-syarikat besar di dunia, apatah lagi di UK, yang menyokong penindasan umat Islam Palestin pasti berada dalam senarai boikot.

Dan untuk satu-satu syarikat disenaraikan, bukan hanya dengan main letak.
Syarikat yang menyokong Israel dengan menyumbang jumlah wang yang besar, pasti akan mewar-warkan tindakannya, demi nilai komersial.

Ada bukti, ada tarikh, ada amaun.

Cari punya cari, Prudential plc. dan PAMB, tidak disenaraikan Innovative Minds.


Satu Senario

“Kau jangan ambil polisi PruBSN Takaful tuh. Agen YAHUDI !!
Kau menyumbang kepada penindasan saudara-saudara kita di sana !! “

^_^

Saya dah mengkaji. Tak jumpa bukti.
Anda dah mengkaji ?

Ingin membeli kereta ?
Ada Perodua, Proton, Toyota, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Lexus, Peugeot, Ford, Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Maserati, Lamborghini, Bentley, Ferrari.

Ingin perlindungan takaful terbaik ?
Kajilah dan buat pilihan terbaik. 

Nak sertai perlindungan takaful dengan caruman rendah? Boleh. Tapi kena tahu apa benefit yang dapat.
Semakin mantap benefit yang ditawarkan, maka nilai caruman/sumbangan pun lebih tinggi.

"It's far better to have a wonderful policy at a fair price than to have a fair policy at a wonderful price." 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...