PruBSN SmartLink (1-18 Tahun) - Seawal 20 Minggu Usia Kandungan

in


PENTING !! Takaful Dan Kad Perubatan >>>  
Cukuplah kematian itu sebagai peringatan. Setiap yang bernyawa akan merasai kematian. Barangsiapa kelak dijauhkan Allah s.w.t. dari Neraka dan dimasukkan ke dalam Syurga maka sungguh dia dikalangan orang-orang berjaya dan beruntung.


Berbekallah, dan sesungguhnya sebaik-baik bekal adalah takwa. Dan bertakwalah kepadaKu (Allah) wahai orang-orang yang berakal. (Al-Baqarah:197)

 

Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud:
"Tinggalkan anak dan isteri dengan kesenangan lebih baik dari tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta." (Hadith riwayat Al-Bukhari)

Manfaat Parent Contributor

Sekiranya pembayar (ayah, ibu atau penjaga yang sah) disahkan menghidap sakit kritikal, atau meninggal dunia atau lumpuh kekal keseluruhan, caruman polisi anak seterusnya akan dibayar oleh PruBSN Takaful (Dana Derma para pencarum lain) sehinggalah polisi anak tamat pada usia 25 tahun.

Untuk memahamkan konsep mudah manfaat ini :
"Kita ada, anak ada duit untuk belajar dan ada medical fund.
Kelak kita takda, andai ajal menjemput awal, anak masih ada duit untuk belajar dan ada medical fund kalau dia sakit dan masuk hospital."

Untuk perincian Kad Perubatan HealthEnrich, klik sini

MANFAAT KEHAMILAN & BAYI

Tahniah  kepada  puan  yang  sedang mengandungkan  cahaya mata,  didoakan  puan & kandungan  sentiasa  sihat.

Saya  percaya  Puan &  Tuan  pasti mahu menyediakan  1   pelan  Smartlink  PruBSN  Takaful kepadanya. Kini dia  boleh milikinya  seawal  usia  kandungan  20 minggu.Mengapa perlu mula seawal usia dalam kandungan ?
Mengapa tidak tunggu sahaja selepas bayi selamat dilahirkan untuk memulakan polisinya ?


1. PRA-MATANG


Setiap  kandungan  berisiko  untuk menjadi  kandungan  PRA-MATANG  iaitu  bayi  dilahirkan kurang  daripada  usia  kandungan  36 minggu. Risiko  ini  tidak  boleh  diketahui  oleh mata kasar walaupun  kandungan  dalam  keadaan  sihat.

Apa  kesan  jika  berlaku  Pra-Matang? Kesannya  ialah  tentang  pemilikan  polisi  dan medical card untuk  anak tersayang.

Kita  lihat  situasi  permohonan  polisi  jika  bayi  dilahirkan pra-matang.

AMBIL  SELEPAS  LAHIR

Permohonan  hanya boleh  dilakukan  pada  usia  anak  berusia  2-3  tahun. Kelulusan  bergantung  pada tahap  kesihatan  anak. Risiko  lain  adalah  sepanjang  2-3  tahun  bermacam-macam penyakit boleh  dihidapi  bayi.

AMBIL  SEBELUM  LAHIR

Jika  polisi  Smartlink  diambil  semasa  dalam  kandungan,  saat  ini  anak  kecil  ini  telah memiliki  kad  perubatan  dan  dapat mengelak menunggu  tempoh  2-3  tahun  untuk  ambil selepas kelahiran.

Maka,  anak  kecil  ini  boleh  guna manfaat  kad  perubatan  seperti  bayi  lahir  normal  dan tertakluk  kepada waiting  period  selama  120  hari  bermula  pada usia  15  hari  bayi.

Maka  untunglah  bagi  bayi yang telah memiliki  pelan  Pre-Birth  SmartLink  PruBSN Takaful semasa  dalam kandungan.


2. PENYAKIT KONGENITAL

AMBIL  SELEPAS  LAHIR

Jika  polisi  SmartLink  ingin diambil  selepas lahir, TIADA penawaran  polisi  diberikan oleh syarikat atau pemilikan polisi SANGAT SUKAR.

AMBIL  SEBELUM  LAHIR

Jika  polisi  Smartlink  diambil  semasa  dalam kandungan,  anak kecil  ini masih layak  diberi  kad perubatan dengan pengecualian terhadap penyakit kongenital yang ada.


KESIMPULAN

Polisi  bermula dalam  kandungan merupakan  pelan yang  sangat  bagus,  kerana dapat mengelak situasi terpaksa menunggu sehingga umur 3 tahun untuk pengambilan polisi, serta mengelak situasi tiada penawaran polisi.

BAGAIMANA  UNTUK  MEMOHON?

Saya  sarankan  anda  ambil  pelan  dalam  kandungan  ini  semasa  kandungan  berusia  20-25 minggu.

Jika  berminat, saya  bantu  tuan  puan memohon  polisi  ini.
Dokumen  diperlukan ialah  :


1 .  Borang O&G  dipenuhi  oleh Doktor O&G. Kos  scan &  laporan  bernilai RM80  akan  dibayar oleh  PruBSN  Takaful.  Borang O&G  akan  diberikan  semasa mahu memohon.
2.  Lampirkan  bersama  borang  permohonan &  salinan  kad  perkahwinan.
3.  Salinan  kad  pengenalan  depan &  belakang  ibu & bapa.Untuk quotation, maklumat lanjut atau appointment, hubungi:

A.Faiz M.Sabri
Wealth Planner | Takaful Advisor
Prudential BSN Takaful
Al Isra' Associates

019 516 8806
amd.fz.07@gmail.com
#fulltime #PruBsn #takaful #wealthplanner #retailfinancialsolution
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...